Programma

 

De 15de PianoWandeling van 12.00 - 17.45 ur 

Slenterend door de historische en pittoreske stad Edam wordt u vergezeld door afwisselende pianoklanken. Ergens stil blijven staan om daar de hele uitvoering bij te wonen, dan weer door naar het volgende huis of locatie om kennis te maken met weer een andere pianist en andere muziek.

Twee en een half uur wandelend genieten op een

zondagmiddag van 13.30 - 16.00 uur.

 

Kijk ook voor meer informatie onder "Locaties" en "Uitvoerenden".

 

Slotconcert in de Grote Kerk 16.30 - 17.45 uur

 

Start vanaf Stadhuis om 12.00 uur

12.00 uur

Tijdens dit jubileumjaar (3de lustrum) wordt gestart bij het Stadhuis met een  "Vliegende Vleugel", die tijdens de rit naar de Grote Kerk bespeeld zal worden door Jenny Reinders. Alle bezoekers zullen worden uitgenodigd met de vleugel mee te lopen naar de Grote Kerk waar het openingsconcert zal plaatsvinden.

 

Daarna zal de Vliegende Vleugel vervoerd worden naar de KAASMARKT, Jan Nieuwenhuizenplein. Een ieder die piano kan spelen, wordt uitgenodigd dit te doen.

 

Er zal dan ook een bordje op de vleugel komen te staan met de uitnodigende tekst: WIE KAN MIJ BESPELEN?

 

  

De Vliegende Vleugel kan vervoerd worden over de weg, eenvoudig uitgepakt worden en geplaatst worden op bijna elke locatie. Langzaam rijdend over straten en pleinen kan de pianist(e) rustig doorspelen. Voor een aubade, een nocturne of elke andere prachtige muziek. De vleugel was onder andere een hit in New York.

http://www.firmatraktor.com/de-tenten/item/vleugel

 

 

Voorprogramma in de Grote Kerk

12.30 - 13.15 uur

 

Tijdens dit feestelijke voorprogramma in de Grote Kerk zullen optreden de bekende fadozangeres Daisy Correia met Frank Keijzer (piano) en António Costa (gitaar).

 

 

 

 

Programma van het Slotconcert in de Grote Kerk

16.30 - 17.45 uur

 

Aan het slotconcert in de Grote Kerk na afloop van de PianoWandeling zullen de onderstaande pianisten (zie hun betreffende CV's onder het hoofdje "Uitvoerenden" 2018 van de Website) deelnemen:

 

Prelude: David Kooi (9 jaar)

 

Vocaal Intermezzo:  Ronald Willemsen (bariton) & Agnes Kauffman (piano)

 

Slotconcert op 2 vleugels:  Aidan Mikdad & Ramon van Engelenhoven

Onder andere het Concert voor twee piano's van Poulenc zullen zij ten gehore brengen op 2 prachtige vleugels. 

 

Pianisten Aidan Mikdad (2001) en Ramon van Engelenhoven (1995) zijn na audities uitgekozen als solisten in Poulencs Concert voor twee piano’s. Deze uitvoering is onderdeel van het programma Rituelen dat het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe heeft uitgevoerd in april.

 

Aidan en Ramon zijn allebei uitzonderlijke pianotalenten die al een reeks prestigieuze prijzen hebben gewonnen. Aidan is onder meer winnaar van de Concertgebouw Young Talent Award en de Italiaanse Premio Internazionale Pianistico ‘A. Scriabin’ in de categorie pianisten tot 35 jaar, waar hij, toen veertien, met afstand de jongste deelnemer was.